Predsedníctvo #Siete podržalo Procházku vo funkciu predsedu

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 15:23 • 2 min
Predsedníctvo #Siete podržalo Procházku vo funkciu predsedu

BRATISLAVA – Predseda #Siete Radoslav Procházka ponúkol dnes predsedníctvu strany rezignáciu na svoju funkciu. Jednohlasne ju neprijalo, on sa na hlasovaní nezúčastnil.

slovakia

left justify in out

Predsedníctvo vyjadrilo Procházkovi plnú podporu.

 

#Sieť nepôjde na povolebné rokovanie so Smerom-SD. Potvrdil to dnes Procházka na tlačovej konferencii v Bratislave. Strana tým chce dať najavo, že "nechce pokračovanie tejto vlády a nebude sa na nej zúčastňovať".

 

Možné predčasné parlamentné voľby či úradnícku vládu nechceli predstavitelia #Siete komentovať. Sám Procházka si vie za premiéra predstaviť predsedu SaS Richarda Sulíka. "Ale je to iba môj osobný názor," povedal. O ďalšom postupe bude podľa neho rozhodovať predsedníctvo.

 

#Sieť dostala podľa oficiálnych výsledkov od voličov 5,6 %. Členovia ani podporovatelia subjektu s tým nie sú spokojní. Príčinou môže byť podľa Procházku nejasná komunikácia strany v predvolebnom finiši, v tejto veci si priznal chybu.

 

Strana nebola podľa jej podpredsedu Miroslava Beblavého posledné týždne pred voľbami ani dostatočne viditeľná. Úlohu mohol zohrať aj fakt, že ide o nový politický subjekt a ľudia ho ešte nemajú návyk voliť, myslí si. Príčinami sa chce strana ešte viac venovať v analýze.

 

Predsedníctvo tvrdí, že Procházka neponúkol svoju funkciu "len tak pro forma", ale myslel to vážne. Procházku označilo za najvhodnejšieho predsedu strany. Jeho výstupy pred médiami nechcelo predsedníctvo veľmi komentovať, bola však o tom diskusia. Poukazuje však, že o niektorých prezentovaných názoroch, ktoré sa neskôr ukázali ako nesprávne, sa rozhodovalo kolektívne. "Nie je to strana jedného muža, kde si on robí, čo chce," povedal ďalší podpredseda Andrej Hrnčiar.

 

Úver z Fio banky dokáže strana splatiť aj z príspevku od štátu, ktorý dostane za volebný výsledok. "Stačilo by nám získať aj 3,5 percenta," podotkol Hrnčiar. Priznal však, že fungovanie centrály nebude v takom rozmere, ako chceli. "My si teraz kladieme otázku, ako odfinancovať ďalší chod strany," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies