Predsedníctvo SDKÚ schválilo podporu Bauerovi

NETKY.SK • 12 November 2013, 13:29 • 2 min
Predsedníctvo SDKÚ schválilo podporu Bauerovi

KOŠICE – Predsedníctvo regionálneho zväzu SDKÚ-DS v Košiciach na svojom rokovaní jednomyseľne schválilo podporu SDKÚ-DS Rudolfovi Bauerovi v druhom kole volieb na predsedu Košického samosprávneho kraja. Informoval o tom dnes riaditeľ košickej krajskej agentúry SDKÚ-DS Marian Keruj.

slovakia

left justify in out

SDKÚ-DS vidí v postupe Rudolfa Bauera do druhého kola volieb na post predsedu KSK obrovskú nádej a šancu na porážku Smeru-SD po ôsmich rokoch v Košickom kraji a zásadnú zmenu v prospech občanov. „SDKÚ-DS tak ako doteraz naďalej vyjadruje svoj jasný politický postoj, ktorým je budovanie alternatívy voči strane Smer-SD a spájanie stredo-pravých politických strán. SDKÚ-DS preto vyzýva aj ostatné stredo-pravé strany, ktoré si ctia odkaz novembra ´89, aby sa k tejto podpore pravicového kandidáta pripojili,“ uvádza sa v stanovisku, ktoré poskytol Keruľ. 

Súčasný predseda KSK Zdenko Trebuľa, kandidát strany Smer-SD s podporou SMK a Most-Híd, získal vo voľbách na post predsedu Košického samosprávneho kraja vyše 48,5 percenta hlasov zúčastnených voličov, no nebola to nadpolovičná väčšina. V druhom kole sa preto stretne s Rudolfom Bauerom (kandidoval za KDS), ktorý skončil druhý so ziskom vyše 24,5 percenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies