Predsedníctvo obmedzí električky v Bratislave, zatiaľ len na mesiac

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 14:05 • 2 min
Predsedníctvo obmedzí električky v Bratislave, zatiaľ len na mesiac

BRATISLAVA - Predsedníctvo SR v Rade Európskej únie obmedzí na jeden mesiac dopravu v centre Bratislavy. Od 25. júna do 27. júla totiž bude vylúčená električková doprava na Jesenského a Mostovej ulici. Električky budú jazdiť po náhradných alebo skrátených trasách. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava na svojej internetovej stránke www.dpb.sk.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s predsedníctvom sa hovorilo o polročnej výluke električiek na Mostovej a Jesenského. Tento scenár sa nakoniec nepotvrdil a podľa primátora Bratislavy Iva Nesrovnala budú výluky kratšie a konať by sa mali v dvoch etapách. „Už teraz je jasné, že určite nebude žiadna polročná výluka električkovej dopravy na Mostovej. Výluka bude trvať menej, mala by mať dve etapy a najbližšia sa začne 25. júna,“ vysvetlil primátor Nesrovnal v tlačovej správe. Ako dodal, mesto naďalej rokuje s ministerstvom zahraničných vecí, policajnými a bezpečnostnými zložkami o prijatí takých dopravných obmedzení, ktoré čo najmenej obmedzia obyvateľov.

 

Počas mesačnej výluky električiek na Jesenského a Mostovej, ktorá sa začne 25. júna, budú električky jazdiť po zmenených trasách. Linka č. 1 bude jazdiť z Hlavnej stanice cez Starohorskú, Radlinského, Obchodnú, Kapucínsku, tunel, Most SNP, Vajanského nábrežie, Šafárikovo námestie, Štúrovu, Námestie SNP, Obchodnú, Radlinského a cez Starohorskú naspäť k Hlavnej stanici. Linka č. 4 bude premávať z Dúbravky cez Šafárikovo námestie a Štúrovu bez zmien. V smere zo Zlatých pieskov bude jazdiť cez Vajnorskú, Trnavské mýto, Krížnu, Špitálsku, Námestie SNP, Kapucínsku, tunel, Nábrežie arm. gen. L. Svobodu do Karlovej Vsi a Dúbravky. Linka č. 6. bude jazdiť z Karlovej Vsi cez Nábrežie arm. gen. L. Svobodu k Mostu SNP a späť. Pri zastávke Most SNP zriadi Dopravný podnik Bratislava manipulačnú výhybku. V čase výluky nebudú obsluhované električkové zastávky Jesenského a Námestie Ľ. Štúra. Zlepšiť obslužnosť centra mesta však majú autobusové linky 28 a 70, ktoré budú spolu s linkou č. 95 zastavovať na autobusovej zastávke pred Slovenskou národnou galériou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona