Predsedníctvo neodporučilo svojim voličom zúčastniť sa na referende

NETKY.SK • 7 September 2010, 07:28 • 2 min
Predsedníctvo neodporučilo svojim voličom zúčastniť sa na referende

Predsedníctvo neodporučilo svojim voličom zúčastniť sa na referende

slovakia

left justify in out

img

Predsedníctvo strany Smer-SD dnes rozhodlo, že neodporučí svojim voličom a sympatizantom, aby sa zúčastnili 18. septembra na referende, ktoré iniciovala koaličná SaS.
Podľa slov predsedu najsilnejšej opozičnej strany Roberta Fica kroky, ktoré v tejto súvislosti urobil šéf SaS Richard Sulík, im nedávajú inú možnosť. Ako uviedol po skončení rokovania pred novinármi v Bratislave, SaS zneuctilo túto formu demokracie, manipuluje verejnosť a "správa sa podvodne".
Fico informoval, že predseda parlamentu a SaS zneužil podateľňu NR SR, prostredníctvom ktorej rozposlal starostom a primátorom list, kde ich vyzval, aby cez miestny rozhlas nabádali ľudí zúčastniť sa na referende. Podľa jeho slov pritom zneužil aj mená najvyšších ústavných činiteľov, keď v liste tvrdil, že prezident, predsedníčka vlády, ako aj on sa na hlasovaní zúčastnia. "Kto mu dal na to právo," pýta sa Fico.
V tomto smere sa už skontaktoval aj s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom a očakáva, že po jeho návrate zo zahraničia zaujme stanovisko k tejto manipulácii. Predseda Smeru-SD tvrdí, že Sulík zneužil jeho meno, keďže on nikdy žiadne stanovisko k tomu, že sa na referende zúčastní, nedal. Fico tiež počíta s tým, že jeho meno SaS zneužije aj v billboardovej kampani. Zopakoval, že Sulík nemá čo robiť na poste šéfa zákonodarného zboru, preto ho chce Smer-SD z funkcie odvolať. Rokovať by sa o tom malo v parlamente tento týždeň.
V súvislosti s komunálnymi voľbami (27.11.) poznamenal, že im Smer-SD venuje veľkú pozornosť, keď chcú ponúknuť najlepších ľudí, ktorí získali skúsenosti počas pôsobenia v exekutíve. Radi by obhájili pozíciu spred štyroch rokov, keď získali 760 miest primátorov a starostov. V tohtoročných komunálnych voľbách Smer-SD nominuje z celkove 2885 obcí v SR svojho kandidáta v 1651, či už ako priamo straníckeho nominanta, v koalícii s inou politickou stranou ako alebo nezávislého kandidáta. Zo 138 miest má pripravených svojich ľudí v 127.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona