"Predsednícke pozície“ sa rušia, zamestnanci sa vracajú z Bruselu domov

NETKY.SK • 8 Február 2017, 11:17 • 2 min
"Predsednícke pozície“ sa rušia, zamestnanci sa vracajú z Bruselu domov

BRATISLAVA – "Predsednícke pozície" po skončení slovenského predsedníctva v Rade EÚ na Stálom zastúpení SR pri EÚ v Bruseli sa rušia a ukončujú sa dočasné vyslania zamestnancov. Návrat vyslaných zamestnancov prebieha postupne, od konca roka 2016 v priebehu nasledujúcich siedmich mesiacov. Uvádza sa to v návrhu uznesenia vlády SR, ktorý dnes schválila.

slovakia

left justify in out

"Na Stálom zastúpení SR v Bruseli a zastupiteľských úradoch SR v zahraničí bolo vytvorených v súvislosti s predsedníctvom 99 miest, z ktorých 84 bude zrušených k 1. aprílu a zvyšných 15 k 31. júlu tiež pre dobiehajúcu agendu predsedníctva. Ako teda vyplýva z uvedeného, všetky miesta, tak v ústredí ako aj v zahraničí, ktoré sme vytvorili v súvislosti s predsedníctvom, budú aj zrušené," uviedol hovorca rezortu diplomacie Peter Susko.

 

"V rámci spolupráce krajín Tria sme na seba prevzali niektoré záväzky Malty a naši experti budú vykonávať úlohy spojené s predsedaním v pracovných skupinách a výboroch Rady EÚ aj počas maltského predsedníctva v prvom polroku 2017. K zrušeniu všetkých tzv. "predsedníckych pozícií", ktoré boli vytvorené na Stálom zastúpení v Bruseli, dôjde k 31. júlu," uvádza sa v návrhu.

 

Ako spresnil pre TASR hovorca Susko, na ministerstve vytvorili v súvislosti s predsedníctvom 96 nových pracovných miest, z ktorých k 1. januáru zrušili 79, k 1. aprílu zrušia 15 a k 1. júlu dve miesta z dôvodu uzatvorenia niektorých povinností súvisiacich s uzavretím slovenského predsedníctva.

 

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR ďalej odporúča pristúpiť ku komplexnej aktualizácii personálneho obsadenia zastúpenia. "Odporúčanie na personálne posilnenie Stáleho zastúpenia Brusel vychádza z politickej dynamiky v inštitúciách EÚ, reflektuje nárast legislatívy v jednotlivých sektorálnych agendách, odzrkadľuje nové priority EÚ oproti predchádzajúcemu obdobiu, koriguje doteraz nedostatočné pokrytie agend a vytvára nevyhnutný priestor pre dostatočne flexibilný prístup k zabezpečovaniu operatívnych úloh a efektívnemu výkonu európskych politík," píše sa v návrhu.

 

Zároveň dodáva, že prípadné posilnenie personálneho obsadenia zastúpenia v Bruseli bude realizované v rámci schváleného rozpočtu a limitu počtu zamestnancov na príslušný kalendárny rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies