Predsedníčka ÚS Macejková nevidí dôvod na odstúpenie

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 18:23 • 2 min
Predsedníčka ÚS Macejková nevidí dôvod na odstúpenie

KOŠICE – Predsedníčka Ústavného súdu SR Ivetta Macejková nevidí dôvod na svoje odstúpenie v súvislosti s kauzou Čentéš a zablokovaním ústavného súdu ako aj je postupom. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré poskytla tlačovej agentúre SITA a reaguje v ňom na vyhlásenia týkajúce sa postupu v kauze nevymenovania generálneho prokurátora.

slovakia

left justify in out

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) v dnešnom vyhlásení vyzýva predsedníčku Ústavného súdu (ÚS) SR Ivettu Macejkovú, aby sa vzdala funkcie ústavného sudcu. „Ivetta Macejková urobila v poslednom čase niekoľko flagrantných chýb pri rozhodovaní o podaní nezvoleného generálneho prokurátora Jozefa Čentéša. Tým spochybnila svoju spôsobilosť vykonávať funkciu nielen predsedníčky súdu, ale aj samotného ústavného sudcu,“ uviedli liberáli v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytlo tlačové oddelenie strany. 

Macejková hovorí, že rešpektuje právo každého uplatniť pri hodnotení tohto postupu svoj pohľad na vec, preto nebude ani komentovať, resp. reagovať na verbálne útoky zo strany niektorých predstaviteľov politických strán, účastníka konania ani mimovládnych organizácií. „Postupom z mojej strany neboli porušené zásady spravodlivosti a nestrannosti v rámci rozhodovania v predmetnej veci, preto sa ohradzujem proti akýmkoľvek tvrdeniam, ktoré by naznačovali môj záujem rozhodovať v kauze nevymenovania generálneho prokurátora nespravodlivo a škodiť ktorémukoľvek z jej účastníkov,“ tvrdí Macejková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona