Predsedníčka Demokratickej strany oznámila pred zjazdom rezignáciu

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 08:42 • 2 min
Predsedníčka Demokratickej strany oznámila pred zjazdom rezignáciu

PHILADELPHIA - Krátko pred začiatkom nominačného zjazdu americkej Demokratickej strany oznámila jej predsedníčka Debbie Wassermanová Schultzová v nedeľu odstúpenie z funkcie.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je značná kritika, ktorej čelí po zverejnení hackermi získaných e-mailov naznačujúcich, že vedenie strany napriek prísľubom nestrannosti favorizovalo počas procesu primárok Hillary Clintonovú.

 

Informovali o tom agentúry DPA a AP.

 

Clintonovej napokon porazený súper v súboji o nomináciu strany v novembrových prezidentských voľbách Bernie Sanders sa opakovane sťažoval, že interné volebné postupy sú zmanipulované v prospech uchádzačov z "establišmentu" strany. Sanders po úniku e-mailov vyzval na okamžité odstúpenie šéfky strany.

 

Wassermanová Schultzová oznámila, že z postu odíde po nominačnom zjazde demokratov, ktorý sa začne dnes vo Philadelphii a potrvá štyri dni. O kontroverzných e-mailoch sa nezmienila.

 

Jej rýchly odchod z funkcie poukazuje na to, že stranícki lídri chcú vyslať z Philadelphie signál jednoty a zabrániť konfrontácii s vernými stúpencami Sandersa na zjazde, ktorý oficiálne potvrdí nomináciu Clintonovej v prezidentských voľbách.

 

Približne 19.000 e-mailov z uplynulého roka zverejnila webová stránka Wikileaks. V jednom z nich sa predstaviteľ vedenia Demokratickej strany pýta, či by proti Sandersovi nebolo možné použiť jeho náboženské postoje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies