Predsedajúca krajina Rade EÚ Malta verí, že sa čoskoro dosiahne dohoda o pomoci Grécku

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 11:37 • 2 min
Predsedajúca krajina Rade EÚ Malta verí, že sa čoskoro dosiahne dohoda o pomoci Grécku

BRUSEL - Malta ako aktuálne predsedajúca krajina Rade Európskej únie (EÚ) je optimistická ohľadom ďalšej pomoci pre Grécko.

slovakia

left justify in out

A to aj napriek tomu, že ministri financií eurozóny sa na pondelňajšom (22. 5.) zasadnutí nedohodli na uvoľnení ďalších peňazí pre Atény. "Dohoda bola veľmi blízko," uviedol maltský minister financií Edward Scicluna dnes ráno v Bruseli. Scicluna počíta s tým, že čoskoro bude dosiahnutý kompromis. "Je to veľmi dôležité pre Grécko, pre Európsku úniu, aj pre Medzinárodný menový fond."

 

Ministri financií eurozóny sa v noci nadnes stále nedohodli na uvoľnení ďalšej tranže zo záchranného balíka pre Grécko, aj keď Atény schválili ďalšie úsporné opatrenia. Riešenie je potrebné nájsť do 15. júna, aby Grécko mohlo v júli dostať ďalších 7 miliárd eur. Sporným bodom rokovaní je otázka týkajúca sa udržateľnosti gréckeho dlhu. Atény rovnako ako MMF požadujú zníženie dlhovej záťaže.

 

MMF má pochybnosti o udržateľnosti gréckeho dlhu, a preto sa zatiaľ nepodieľa na prebiehajúcom záchrannom programe, dohodnutom v roku 2015. Nemecko trvá na účasti MMF, ktorá je podľa Berlína podmienkou pokračovania finančnej pomoci. Spolkový minister financií Wolfgang Schäuble však odmieta konkrétne sľuby týkajúce sa zníženia dlhovej záťaže.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies