Predseda zväzu abdikoval na svoju funkciu: "Nebudem Don Quijotom"

NETKY.SK • 6 Jún 2012, 06:41 • 2 min
Predseda zväzu abdikoval na svoju funkciu: "Nebudem Don Quijotom"

Predseda zväzu abdikoval na svoju funkciu: "Nebudem Don Quijotom"

slovakia

left justify in out

img

Prezident Slovenského zápasníckeho zväzu (SZZ) Arpád Baksay abdikoval na svoju funkciu. Ako uviedol pre oficiálnu stránku Zápasníckeho klubu Košice 1904, dôvodom jeho rozhodnutia boli zásadné rozpory medzi predstavami členov predsedníctva SZZ o fungovaní a smerovaní slovenského zápasenia, zásadami práce a cieľmi činnosti predsedu zväzu, ktoré presadzoval a deklaroval ešte pred svojim zvolením pred tromi mesiacmi.
      Baksay pôsobil na čele zväzu od 17. marca tohto roku, keď ho do funkcie prvého muža slovenského zápasenia zvolili delegáti Valného zhromaždenia (VZ) SZZ. "Chcel som, aby zápasili a perspektívu mali slovenskí zápasníci a aby sa najviac práce v zväze venovalo výchove mládeže. To nenašlo podporu u členov predsedníctva, ktorí podporovali ruskú cestu, s čím ja zásadne nesúhlasím. Nebudem Don Quijotom a preto som odstúpil," uviedol Baksay pre web ZK Košice 1904.
      Baksay svoj abdikačný list adresoval aj Ministerstvu školstva SR, pričom kompetentné orgány informoval o podozrení z trestnej činnosti v rámci zväzu, ktoré však nechcel medializovať. "Je mi ľúto, čo sa stalo v predsedníctve, pretože pán Baksay bol skutočne zárukou transparentnosti fungovania SZZ a presadzovania záujmov slovenských zápasníkov, čo napokon požadovali všetci tí, ktorí ho volili za predsedu SZZ," reagoval na Baksayovu abdikáciu predseda ZK Košice 1904 Ján Tokár ml.
      Baksaya za predsedu SZZ navrhli práve predstavitelia košického zápasníckeho klubu. Do najbližšieho VZ SZZ, ktoré je naplánované na prvú polovicu roka 2013, bude SZZ viesť jeho podpredseda František Lengyel.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona