Predseda vlády Litvy vyzýva k obnoveniu vzťahov s Ruskom

NETKY.SK • 3 Január 2018, 19:25 • 2 min
Predseda vlády Litvy vyzýva k obnoveniu vzťahov s Ruskom

MOSKVA - Predseda vlády Litvy Saulius Skvyarnyalis vyjadril obavy, že jeho republika úplne odmietla kontakty s Ruskom, po ukrajinskej kríze z roku 2014. Informuje RG.ru.

slovakia

left justify in out

Litovského premiéra cituje "Interfax" s odkazom na jeho rozhovor s miestnym televíznym kanálom LNK. Obnoviť vzťahy je potrebné už v tomto roku, je presvedčený Saulius Skvyarnyalis. Predseda vlády Litvy poznamenal, že mnohé krajiny Európskej únie, vrátane susedných pobaltských republík, aktívne rozvíjajú hospodárske vzťahy s Ruskou Federáciou - ale nie Litva.

 

Počas posledných štyroch rokov, nedošlo k žiadnym významným politickým kontaktom medzi Vilniusom a Moskvou. Ale pokus o izoláciu východného suseda je však nevýhodný pre samotné štáty Európskej únie, je presvedčený premiér. 

 

Medzitým, ešte na jeseň v roku 2016, minister zahraničných vecí Litvy Linas Linkevičius navrhoval rozšíriť "nacionálne sankcie" na adresu Moskvy. Avšak táto myšlienka nebola nikim podporovaná. Na konci roku 2017, prezidentka Litvy Dalia Grybauskaite prišla k záveru, že "je lepšie spolupracovať s Ruskou Federáciou, ako bojovať".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies