Predseda SPPK upozornil ministerku Matečnú na problémy v agrosektore

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 20:00 • 2 min
Predseda SPPK upozornil ministerku Matečnú na problémy v agrosektore

BRATISLAVA - Predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Milan Semančík priblížil novej ministerke pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriele Matečnej aktuálne problémy v agropotravinárskom sektore.

slovakia

left justify in out

Urobil tak na ich prvom oficiálnom stretnutí v pondelok. Informovala o tom hovorkyňa SPPK Jana Holéciová. Predseda komory sa zameral prevažne na krízu v sektore ošípaných a vo výrobe surového kravského mlieka, ktorá sa za posledné dni podľa neho radikálne prehĺbila.

 

Podľa Holéciovej niektorí prvovýrobcovia mlieka avizujú rušenie ďalších chovov dojníc, k čomu je na utorok naplánované ďalšie stretnutie medzi Slovenským zväzom prvovýrobcov mlieka, predsedom Semančíkom a rezortom pôdohospodárstva.


Semančík s ministerkou rozoberali aj problém vstupu obchodnej siete Carrefour do reštrukturalizácie a obavy potravinárov, členov SPPK, týkajúce sa možného neuspokojenia ich pohľadávok. "Potravinári tvrdia, že došlo k porušeniu práv a oprávnených záujmov veriteľov chránených právnym poriadkom Slovenskej republiky, a preto žiadajú o podporu a pomoc v konaní voči dlhujúcej spoločnosti Retail Value Stores, a. s.,“ uviedla Holéciová.

 

Preto šéf komory v pondelok listom oficiálne požiadal ministerku o spoluprácu s cieľom zamedziť alebo zmierniť vzniknutú situáciu, ktorá poškodí slovenských potravinárov. Za jedno z riešení SPPK považuje prerokovanie otázky odkúpenia pohľadávok štátom so zástupcami ministerstva financií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies