Predseda snemovne odmieta Obamovu imigračnú reformu

NETKY.SK • 21 November 2014, 19:12 • 2 min
Predseda snemovne odmieta Obamovu imigračnú reformu

WASHINGTON - Predseda americkej Snemovne reprezentantov, republikán John Boehner, v piatok skritizoval ohlásenú imigračnú reformu prezidenta Baracka Obamu.

slovakia

left justify in out

Prekáža mu najmä spôsob, akým ju chce šéf Bieleho domu presadiť, teda "obchádzaním" Kongresu. Jeho obe komory už v súčasnosti kontroluje Republikánska strana, keďže Obamovi demokrati po uplynulých voľbách prišli o väčšinu v Senáte. "Celý rok som prezidenta varoval, že... opakovanou nečinnosťou v oblasti imigrácie znemožňuje vybudovanie dôvery potrebnej na spoluprácu," povedal Boehner na piatkovej tlačovej konferencii. "Prezident sa rozhodol absolútne sabotovať akékoľvek šance na... reformu presadenú oboma stranami, o ktorú sa podľa vlastných slov usiluje," dodal politik.

 

Obama vo štvrtok zverejnil detaily dlho očakávanej imigračnej reformy. Na základe nej sa budú smieť milióny imigrantov žijúcich v USA uchádzať o pracovné povolenie. Týka sa to tých, ktorí žijú v USA už päť rokov a majú deti, ktoré sú už v Spojených štátoch legálne. Očakáva sa, že z reformy bude ťažiť až päť miliónov ľudí. Reforma by mala byť uplatnená prostredníctvom právne záväzných nariadení, ktoré umožňujú Obamovi obísť Kongres. Republikáni preto vinia prezidenta z "ilegálneho uchopenia moci".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies