Predseda škótskej vlády Salmond: Ďalšie referendum o nezávislosti Škótska je "neodvratné"

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 09:41 • 2 min
Predseda škótskej vlády Salmond: Ďalšie referendum o nezávislosti Škótska je "neodvratné"

LONDÝN - Bývalý predseda škótskej vlády v nedeľu vyhlásil, že druhé referendum o nezávislosti Škótska je "neodvratné".

slovakia

left justify in out

Poslanec britského parlamentu Alex Salmond pre stanicu BBC v nedeľu povedal, že britská vláda nesplnila prísľuby udelenia ďalších právomocí Škótsku, dané po vlaňajšom referende.

 

Hnutie za škótsku nezávislosť podľa neho upevňujú plány na referendum o postavení Británie v Európskej únii, ako aj odpor voči znižovaniu sociálnych dávok a úsporné programy zavádzané britskou vládou. Čas vypísania budúceho referenda je v rukách škótskej prvej ministerky (premiérky) Nicoly Sturgeonovej, dodal Salmond.

 

Salmond viedol tábor stúpencov nezávislosti Škótska pred hlasovaním v septembri 2014, v ktorom si škótski voliči zvolili zotrvanie v Spojenom kráľovstve. Následne odstúpil z postu lídra Škótskej národnej strany, neskôr však víťazstvom vo voľbách vo svojom obvode získal kreslo v britskom parlamente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies