Predseda parlamentu posiela telegram svojim kolegom do Nemecka

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 18:52 • 2 min
Predseda parlamentu posiela telegram svojim kolegom do Nemecka

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko posiela v súvislosti s piatkovým útokom v Mníchove telegram svojim kolegom do Nemecka.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala Zuzana Čižmáriková z Kancelárie Národnej rady SR, predsedovi nemeckého Spolkového snemu Norbertovi Lammertovi ako aj prezidentovi Spolkovej rady Stanisławovi Tilichovi vyjadril Danko úprimnú sústrasť. „Tak, ako sa tento ohavný čin nedá ospravedlniť, tak sa nedá ani slovami vyjadriť to, čo cítim. Žiadne slová ľútosti totiž nenahradia životy nevinných ľudí a nepomôžu rodinným príslušníkom obetí v ich žiali,“ povedal predseda Národnej rady SR na adresu činu, ktorý sa stal v piatok. Čižmáriková pripomenula, že v mene slovenských občanov Andrej Danko vyjadril úctu obetiam tohto činu úprimnú sústrasť pozostalým.


Streľba v areáli mníchovského obchodného strediska Olympia sa v piatok večer skončila smrťou desiatich ľudí vrátane 18-ročného útočníka s dvojakým nemecko-iránskym občianstvom, ktorý zrejme spáchal samovraždu a jeho telo našli približne kilometer od miesta činu. Spomedzi ľudí, ktorí utrpeli zranenia, sa viacerí nachádzajú v ohrození života. Motív útoku je stále neznámy a polícia nedokázala určiť, či bol páchateľ terorista alebo konal v amoku.


Počas teroristického poplachu uviazli v centre Mníchova mnohí obyvatelia a návštevníci, ktorí sa nemohli dostať ani domov, ani do hotelov. Možnosť núdzovo prenocovať im ponúkali rôzne podniky a inštitúcie, ako je štátny železničný dopravca Deutsche Bahn, ale aj bavorský parlament či viaceré mešity.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies