Danko je už po operácii: Odstránili mu časť žalúdka

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 15:18 • 2 min
Danko je už po operácii: Odstránili mu časť žalúdka

BRATISLAVA – Predseda Národnej rady SR Andrej Danko je po operácii žalúdka už pri vedomí a komunikuje. Zákrok trval necelé tri hodiny a bol bez komplikácií, informoval riaditeľ Národného onkologického ústavu v Bratislave Jozef Dolinský. Počas neho šéfovi parlamentu odstránili pre podozrivý nález časť žalúdka. V nemocnici má ostať desať až 14 dní.

slovakia

left justify in out

Danka operoval primár oddelenia chirurgickej onkológie B Daniel Pinďák s tímom. "Išlo o ložiskový proces vo výtokovej časti žalúdka. Tento proces bol kompletne odstránený, väčšia časť žalúdka ostala, a tým, že to bolo vo výtokovej časti, nedal sa odstrániť len ten proces samotný, ale išla teda časť žalúdka a nahradila sa tenkým črevom. Išlo o štandardný výkon, ktorý sa bežne vykonáva. Prebehol bez komplikácií, pacient je už prebratý na ARO," povedal.

 

Nález teraz smeruje na histopatologické vyšetrenie. "Definitívne výsledky tzv. histológie, ktoré vypovedia o pôvode tohto nejasného ložiskového nálezu, budú k dispozícii asi o sedem až desať dní," priblížil Dolinský.

 

Danko v zdravotníckom zariadení nepožíva žiadne nadštandardné výhody, oproti ostatným pacientom je jediným rozdielom prítomnosť ochranky. Tá vyplýva z jeho funkcie. "Záležalo mu na tom, aby jeho pobyt nezasiahol do chodu inštitúcie," skonštatoval Dolinský s tým, že neobmedzuje iných pacientov. Ocenil, že šéf parlamentu sa rovnako ako premiér Robert Fico nechal operovať na Slovensku. Považuje to za dôkaz kvality slovenského zdravotníctva.

 

Premiér Fico je po operácii v stabilizovanom stave

Premiér Robert Fico je po piatkovej (22. 4.) operácii naďalej hospitalizovaný na oddelení ARO v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave.

 

"Stav pána predsedu vlády je po kardiochirurgickom zákroku stabilizovaný, leží na ARO a prognózy sú dobré," uviedla dnes hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová.

 

Fica operoval prednosta a primár kardiochirurgie Michal Hulman so svojím tímom. "Zákrok prebiehal štandardným spôsobom," povedal Hulman. O aký išlo, ústav nekonkretizoval. Bližšie informácie lekári na Ficovu žiadosť a jeho rodiny neposkytujú.

 

Šéf kabinetu je pre zdravotné problémy hospitalizovaný od minulého štvrtka (14. 4.).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies