Predseda palestínskej samosprávy Mahmúd Abbás prijal v Betleheme Donalda Trumpa

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 11:24 • 2 min
Predseda palestínskej samosprávy Mahmúd Abbás prijal v Betleheme Donalda Trumpa

BETLEHEM - Predseda palestínskej samosprávy Mahmúd Abbás prijal dnes v meste Betlehem na okupovanom západnom brehu rieky Jordán amerického prezidenta Donalda Trumpa.

slovakia

left justify in out

Očakávalo sa, že budú hovoriť o obnovení izraelsko-palestínskych rokovaní, prerušených pred vyše tromi rokmi, píšu svetové tlačové agentúry.

 

Trump pricestoval do Izraela v rámci svojej prvej zahraničnej cesty od nástupu do funkcie a dnes návštevu Blízkeho východu končí. Proti jeho návšteve podľa spravodajskej stanice BBC protestujú Palestínčania na Západnom brehu i v pásme Gazy.

 

V pondelok Trump v Jeruzaleme zdôraznil, že USA a Izrael majú medzi sebou pevné vzťahy. Keď hovoril o možnom uzavretí mierovej dohody s Palestínčanmi, povedal: "Počul som, že je to jedna z najťažších dohôd". Hneď však dodal: "Mám však pocit, že k nej napokon dospejeme."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies