Predseda nigérijského parlamentu čelí podozreniam z podielu na obchodovaní s deťmi

NETKY.SK • 28 August 2014, 07:20 • 2 min
Predseda nigérijského parlamentu čelí podozreniam z podielu na obchodovaní s deťmi

NIAMEY - Nigérijskí poslanci sa v stredu dohodli na schválení zatknutia predsedu parlamentu Hamu Amadoua, kľúčového opozičného lídra tejto západoafrickej krajiny, v súvislosti s podozrením z účasti v sieti na obchodovanie s malými deťmi. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Schválili sme, aby súdne autority vypočúvali a zatkli predsedu Hamu Amadoua," potvrdil viceprezident nigérijského národného zhromaždenia Daouda Malam Barte. Agentúra AP zároveň informovala, že predseda parlamentu Hama Amadou po zrušení svojej poslaneckej imunity ušiel z krajiny a vyhol sa tak vypočúvaniu v súvislosti s obchodovaním s bábätkami - škandálom, ktorý otriasol politickou triedou krajiny.
      

Nigerská štátna televízia v stredu podľa AP uviedla, že Amadou ušiel do susedného štátu Burkina Faso. Jeho manželka, úradujúca nigerská ministerka poľnohospodárstva, ako i ďalších 16 ľudí už v súvislosti z podielu na pašovaní bábätiek zo susednej Nigérie zatkli. Amadou je politickým rivalom nigerského prezidenta Mahamadoua Issoufoua a jeho spojenci odsúdili zatknutia ako politicky motivované.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies