Predseda nemeckého Spolkového snemu kritizoval Erdogana za nedemokratické kroky

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 12:18 • 2 min
Predseda nemeckého Spolkového snemu kritizoval Erdogana za nedemokratické kroky

BERLÍN - Predseda nemeckého Spolkového snemu (Bundestagu) Norbert Lammert kritizoval dnes tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana za jeho úsilie zbaviť poslancov tureckého parlamentu trestnoprávnej imunity. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Lammert podľa dnešného vydania denníka Süddeutsche Zeitung tureckého prezidenta obvinil z "autokratických ambícií". Tento vývoj podľa neho pokračuje "celým radom udalostí, v dôsledku ktorých sa Turecko čoraz väčšmi vzďaľuje od nami uznávaných demokratických princípov".

 

Iniciatíva, za ktorou je Erdoganovo úsilie o novelizáciu ústavy, na základe ktorej by bolo možné zrušenie imunity poslancov prokurdskej opozičnej Ľudovodemokratickej strany (HDP), síce v utorňajšom prvom hlasovaní nezískala v tureckom parlamente potrebnú dvojtretinovú väčšinu hlasov, ale podporila ju veľká väčšina poslancov. O novele budú poslanci parlamentu opäť hlasovať v piatok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies