Predseda maďarského parlamentu nazval poslancov Mostu-Híd zradcami

NETKY.SK • 5 December 2016, 13:46 • 2 min
Predseda maďarského parlamentu nazval poslancov Mostu-Híd zradcami

BUKUREŠŤ – Predseda maďarského parlamentu László Kövér označil politikov strany Most-Híd za "slovenských politikov, ktorí hovoria dobre po maďarsky" a nazval ich "zradcami maďarského národa".

slovakia

left justify in out

Tieto slová údajne použil počas návštevy Rumunska. Upozornila naň na sociálnej sieti poslankyňa NR SR za Most-Híd Edita Pfundtner. Tá na sociálnu sieť napísala: „Predseda maďarského parlamentu počas svojej návštevy Rumunska napriek tomuto výroku sa opätovne pustil do kritiky zastúpenia Maďarov v slovenskom parlamente a nepriamo nás označil za "slovenských politikov, ktorí hovoria dobre po maďarsky" a nazval nás "zradcami maďarského národa".


Podľa predsedu Mostu-Híd a podpredsedu NR SR Bélu Bugára to vyzerá tak, že u niektorých súčasných politikov prevládajú stále názory 19. storočia. „Takúto rétoriku mali mimochodom už politici z Maďarska počas existencie ČSR. Takýmito vyjadreniami neuráža mňa, ale všetkých občanov Slovenska maďarskej národnosti,“ vyhlásil Bugár v rozhovore pre agentúru SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona