Predseda Jobbiku chce vo voľbách poraziť Fidesz, nebude to podľa neho jednoduché

NETKY.SK • 28 Október 2015, 10:00 • 2 min
Predseda Jobbiku chce vo voľbách poraziť Fidesz, nebude to podľa neho jednoduché

BUDAPEŠŤ - Na základe terajšej situácie na maďarskej politickej scéne možno takmer s istotou konštatovať, že v parlamentných voľbách v roku 2018 budú proti sebe bojovať súčasná vládna strana Fidesz a opozičná strana Jobbik, povedal dnes v rannej relácii verejnoprávnej rozhlasovej stanice Kossuth rádió predseda Jobbiku Gábor Vona.

slovakia

left justify in out

"Vládnu stranu je možné poraziť, aj keď iba veľmi ťažko. Dúfame, že v roku 2018 príde obdobie Jobbiku," konštatoval Vona. Podľa jeho vyjadrenia sa v predchádzajúcich parlamentných voľbách nerozhodnutí voliči rozhodovali medzi vládnou stranou a najsilnejšou opozičnou stranou. "Je zrejmé, že ľavica z hľadiska svojej organizačnej štruktúry, komunikácie a ani osôb vo vedení nedokáže prezentovať markantnú politickú silu," zdôraznil predseda Jobbiku s tým, že v otázke migračnej krízy ľavica prehrala, pretože nedokázala na tento problém reagovať vecne a v súlade s cítením spoločnosti.

 

O vládnej strane Fidesz sa Vona vyjadril, že je to "veľmi silná politická armáda s mnohými skúsenosťami a so skúseným lišiakom na čele", preto ju nebude jednoduché zdolať. Predsedu vlády a predsedu Fideszu Viktora Orbána označil za jediného politika uplynulého štvrťstoročia, ktorý dokázal prežiť rôzne situácie a zároveň preukázal, že má veľmi dobré schopnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona