Predseda frakcie EĽS Weber sa vyslovil proti vstupu Turecka do EÚ

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 13:12 • 2 min
Predseda frakcie EĽS Weber sa vyslovil proti vstupu Turecka do EÚ

BERLÍN - Nemecký europoslanec a šéf frakcie Európskej ľudovej strany (EĽS) v Európskom parlamente Manfred Weber si nemyslí, že Turecko by sa nemalo stať členom Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Weber podľa agentúry AP uviedol, že EĽS je "veľmi skeptická voči myšlienke členstva Turecka" v EÚ. "Vlastne si nemyslíme, že je to pre niektorú zo strán prínosné," dodal.

 

Weber je tiež členom Kresťanskosociálnej únie (CSU), ktorá vládne v Bavorsku a je spojencom Kresťanskodemokratickej únie (CDU) nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. CDU už v minulosti navrhla Ankare namiesto plnoprávneho členstva "privilegované partnerstvo". Weber dnes toto tvrdenie podporil vyhlásením, že ak chce Turecko získať členstvo, "je potrebné uistiť sa, že sa od Európy neodvráti".

 

Turecko požaduje urýchlenie prístupových rokovaní s EÚ a tiež zjednodušenie vízových pravidiel pre svojich občanov. Zároveň žiada vyše šesť miliárd eur na to, aby Európe pomohlo so zvládnutím utečeneckej krízy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies