Predseda finančnej komisie Bratislavy: Hlavnému mestu hrozí bankrot!

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 10:50 • 2 min
Predseda finančnej komisie Bratislavy: Hlavnému mestu hrozí bankrot!

BRATISLAVA – Výdavky Bratislavy dlhodobo prevyšujú príjmy a zadlženie mesta rapídne narastá. Keby sa na mesto vzťahoval zákon o konkurze, Bratislava by bola podľa predsedu finančnej komisie mestského zastupiteľstva Iva Nesrovnala (SDKÚ-DS) na pokraji bankrotu.

slovakia

left justify in out

Uviedol to pre agentúru SITA. „Celková suma záväzkov za rok 2012 je približne 255 miliónov eur v porovnaní s príjmami, ktorých je približne 200 miliónov,“ doplnil.

O situácii bude dnes o 15:00 rokovať mimoriadna Finančná komisia Mestského zastupiteľstva Bratislavy. Podľa opozičných poslancov sú nevyhnutné systémové riešenia. „Primátor by mal byť lídrom tejto diskusie a nie úradníkom, ktorý vykonáva len zákony na území hlavného mesta,“ informoval Nesrovnal. Jedným z prvých krokov je podľa neho otvorenie diskusie s vládou o zmene financovania Bratislavy ako hlavného mesta a nie z pozície „radovej obce začlenenej v Združení miest a obcí Slovenska“. 

O zlom hospodárení mesta svedčí podľa Nesrovnala aj záverečný účet mesta, ktorý mestská rada ani finančná komisia zastupiteľstva neschválili. Audítor má k účtu 13 výhrad, pričom rok predtým ich bolo 10. „Svedčí to o zlom riadení magistrátu,“ poznamenal Ivo Nesrovnal. 

Agentúra SITA osloví aj vedenie hlavného mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies