Predseda Európskeho parlamentu: Mandela dal nový význam slovám ako sloboda, rovnosť a zmierenie

NETKY.SK • 6 December 2013, 11:47 • 2 min
Predseda Európskeho parlamentu: Mandela dal nový význam slovám ako sloboda, rovnosť a zmierenie

BRUSEL - Predseda Európskeho parlamentu (EP) Martin Schulz po zverejnení správ o smrti bývalého juhoafrického prezidenta Nelsona Mandelu uviedol, že dedičstvo zosnulého bojovníka za slobodu bude trvať večne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Nelson Mandela zomrel, ale jeho dedičstvo bude trvať večne. Bol to bojovník, vodca a zdroj inšpirácie pre mnohých ľudí v celej Afrike, Európe a na celom svete. Južná Afrika stráca svojho otca, svet stráca hrdinu," uviedol Schulz v správe pre médiá. Schulz pripomenul, že Mandela bol prvým, ktorý roku 1988 získal Sacharovovu cenu za slobodu myslenia, ktorú odvtedy každý rok udeľuje Európsky parlament. Touto cenou európski poslanci vzdávajú poctu výnimočným jedincom, ktorí sa vyznamenali v boji proti netolerancii, fanatizmu, rasizmu a útlaku.

"Vďaka svojmu vládnutiu a osobnému postoju dal Mandela nový význam slovám ako je sloboda, rovnosť, spravodlivosť, zmierenie a odpustenie. Želám si, aby mal svet viac vodcov ako Nelson Mandela. Zbohom, Madíba! Váš boj žije v srdciach miliónov ľudí!" uviedol Schulz vo svojom posolstve.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona