Predseda Európskeho parlamentu: Budúcnosť Európy je neistá

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 08:58 • 2 min
Predseda Európskeho parlamentu: Budúcnosť Európy je neistá

BERLÍN - Predseda Európskeho parlamentu (EP) Martin Schulz dnes povedal, že budúcnosť Európy je neistá. Schulz sa k situácii v Európskej únii vyjadril v čase, keď lídri euroskupiny rokujú na mimoriadnom summite v Bruseli o budúcnosti Grécka, ktoré je na pokraji štátneho bankrotu, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Európsky projekt balansuje na hrane," povedal pre rádio Deutschlandfunk predseda EP, ktorý je členom Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD).

 

"V Bruseli sú veci na ostrí noža a eurozóna sa môže rozpadnúť," dodal Schulz, ktorého SPD si želá, aby Grécko zostalo členom eurozóny.

 

Na margo návrhu nemeckého ministerstva financií, aby Grécko eurozónu opustilo, Schulz povedal, že takáto alternatíva neprichádza do úvahy. "O tom sa už ani nemusíme rozprávať," povedal predseda EP.

 

Lídri krajín eurozóny sa od nedeľňajšieho popoludnia snažia na rokovaniach v Bruseli dosiahnuť dohodu o riešení gréckej dlhovej krízy. Snahou je rozhodnúť, či sa majú začať rokovania o treťom programe pomoci pre Grécko.

Tento zrejme trojročný plán by si vyžiadal do 86 miliárd eur. Od Atén sa výmenou požaduje splnenie požiadaviek zahrnutých v štvorstranovom dokumente pripravenom ministrami financií štátov eurozóny.

 

Grécko sa celé mesiace bráni rozsiahlemu úspornému a reformnému programu. Ak na summite nedôjde k dohode, hrozí Grécku štátny bankrot a vystúpenie z eurozóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies