Predseda EK Barroso rokoval so srbským premiérom Vučičom

NETKY.SK • 29 Jún 2014, 15:49 • 2 min
Predseda EK Barroso rokoval so srbským premiérom Vučičom

BELEHRAD - Európska komisia (EK) dnes ústami svojho predsedu Josého Manuela Barrosa ubezpečila Srbsko o podpore plánovaných reforiem v krajine, a to predovšetkým v sférach hospodárstva a justície.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak v Belehrade, kde najvyšší predstaviteľ EK rokoval o integračných ambíciách Srbska s premiérom postjuhoslovanskej republiky Aleksandarom Vučičom.
      

Hostiteľ po rokovaniach prezentoval papier, na ktorom spoločne s predsedom EK označili zeleno úlohy, ktorých sa Srbsko zhostilo dobre, žlto, v ktorých to nezvládlo zle a červeno tie, ktoré nenaplnilo vôbec alebo ich realizovalo veľmi zle.
    

José Manuel Barroso ocenil pokrok, ktorý krajina dosiahla, ako aj fakt, že srbská vláda venuje pozornosť boju proti korupcii a organizovanému zločinu. Súčasne pripomenul záväzky Belehradu v oblasti reformy verejnej správy a rešpektovania základných práv.
      

V programe druhej návštevy predsedu Európskej komisie v Belehrade figurovalo následne i prijatie u srbského prezidenta Tomislava Nikoliča.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies