Predseda CSU Seehofer: Steinmeier bude dôstojným a kvalitným prezidentom

NETKY.SK • 7 Február 2017, 18:15 • 2 min
Predseda CSU Seehofer: Steinmeier bude dôstojným a kvalitným prezidentom

MNÍCHOV - Iba niekoľko dní pred voľbou nástupcu Joachima Gaucka v kresle nemeckého spolkového prezidenta navštívil dnes horúci kandidát na tento post Frank-Walter Steinmeier bavorskú metropolu Mníchov, kde sa prezentoval na pôde tamojšieho Krajinského snemu.

slovakia

left justify in out

Bavorský krajinský premiér Horst Seehofer, líder Kresťanskosociálnej únie (CSU), pri tejto príležitosti ubezpečil, že osobne bude z presvedčenia hlasovať za Steinmeiera a odporučí to isté urobiť aj svojim politickým priateľom.

Seehofer ocenil Steinmeierove skúsenosti v domácej i zahraničnej politike a súčasne vyjadril presvedčenie, že bude dôstojným nemeckým prezidentom, ktorý bude túto funkciu vykonávať aj kvalitatívne na vysokej úrovni. Muž vyváženosti, ako nazval Seehofer spoločného kandidáta tzv. veľkej koalície v Berlíne, prispeje navyše k prekonaniu rozkolu v spoločnosti a podpore jej zomknutia.

Predseda CSU súčasne pripomenul, že i spoločná podpora rôznorodých politických subjektov pre Steinmeiera signalizuje, že v Nemecku sa pri dôležitých rozhodnutiach dokážu zainteresovaní povzniesť nad stranícke záujmy, čo je dobré pre krajinu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona