Predseda China Telecom čelí podozreniam z korupcie

NETKY.SK • 28 December 2015, 08:16 • 2 min
Predseda China Telecom čelí podozreniam z korupcie

BANGKOK - Predsedu spoločnosti China Telecom, jedného z najväčších mobilných operátorov na čínskom trhu, vyšetruje polícia pre podozrenie z korupcie. Uviedla to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na čínske médiá.

slovakia

left justify in out

Protikorupčný výbor Čínskej komunistickej strany vydal vyhlásenie, podľa ktorého sa Čchang Siao-ping dopustil závažného porušenia straníckej disciplíny. Ide o obvinenie v minulosti často používané v spojení s korupčnými praktikami.

 

Obvinenia sa údajne týkajú korupčných aktivít počas Čchangového pôsobenia na poste výkonného riaditeľa China Unicom. Čchang si neskôr vymenil funkciu s Wang Siao-čchuom, ktorý dovtedy zastával pozíciu predsedu China Telecom.

 

China Telecom a China Unicom sú čínske štátne telekomunikačné spoločnosti. Čínska vláda sa za posledný rok snaží intenzívne bojovať proti korupcii v štátnych podnikoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona