Predseda českej snemovne pokračuje v tradícii prvých návštev na Slovensko

NETKY.SK • 22 Január 2014, 12:52 • 2 min
Predseda českej snemovne pokračuje v tradícii prvých návštev na Slovensko

BRATISLAVA – Predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Jan Hamáček svojou prvou povolebnou zahraničnou návštevou na Slovensku potvrdil tradíciu nadštandardných vzťahov medzi Slovenskom a Českom a zvyk cestovať po voľbách na prvú návštevu do krajiny niekdajšieho spoločného štátu. Po stretnutí s predsedom Národnej rady SR Pavlom Paškom sa na tom zhodli predstavitelia oboch štátov.

slovakia

left justify in out

Obaja potvrdili, že medzi SR a ČR neexistujú žiadne otvorené otázky a problémy, Paška za jediný označil problém, že mladá česká generácia neovláda slovenský jazyk. Obe krajiny si v tomto roku podľa Pašku pripomenú množstvo významných udalostí, či už 25. výročie novembrovej revolúcie alebo 70. výročie Slovenského národného povstania. 

Jan Hamáček okrem iného vyzdvihol spoluprácu v obrannej a bezpečnostnej oblasti medzi oboma krajinami, kde však napriek deklaráciám a množstvu memoránd chýba reálny výsledný projekt. Vlády by podľa jeho slov mohli dať silný politický impulz na reálne naplnenie niektorých spoločných projektov a zdieľať tak obranné kapacity, o čom hovorí aj NATO. 

Predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR by privítal aj bližšiu spoluprácu parlamentných výborov oboch krajín, predovšetkým zahraničných a pre európske záležitosti. Hamáček rovnako predpokladá, že v budúcnosti sa zachová aj tradícia spoločného rokovania vlád SR a ČR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies