Predseda belgických moslimov prvýkrát zablahožel katolíkom k náboženskému sviatku

NETKY.SK • 15 August 2016, 18:00 • 2 min
Predseda belgických moslimov prvýkrát zablahožel katolíkom k náboženskému sviatku

BRUSEL - Predseda rady belgických moslimov Salah Echallaoui poslal list biskupom rímsko-katolíckej cirkvi, v ktorom im zablahoželal k dnešnému sviatku Nanebovzatia Panny Márie. Podľa belgickej televízie RTBF ide o doposiaľ bezprecedentný krok.

slovakia

left justify in out

Echallaoui pri tejto príležitosti zároveň katolíckym veriacim pripomenul, že moslimská komunita stojí pri nich "v týchto ťažkých časoch" poznačených hrôzou a násilím. Jeho slová sú odkazom na nedávne zabitie kňaza v oblasti mesta Rouen. Dvaja muži ozbrojení nožmi 26. júla napadli veriacich pri slávení svätej omše v kostole Saint-Etienne du Rouvray a brutálne zavraždili 85-ročného kňaza Jacquesa Hamela.

 

Hovorca Konferencie biskupov v Belgicku Tommy Schotes dnes pripomenul, že ide o historicky prvý list tohto druhu z radov moslimskej komunity. Dodal, že biskupi vysoko ocenili toto gesto, ktoré je "dôležité pre dialóg medzi náboženskými komunitami."

 

"Katolíci mávajú zvyk zasielať pozdravy pri príležitosti konca ramadánu. Ale je to prvýkrát, kedy moslimská rada... popriala pekný sviatok našej cirkvi v Belgicku," uviedol Schotes.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies