Predseda BBSK môže po novom vykonávať zmeny v krajskom rozpočte

NETKY.SK • 5 Marec 2018, 09:25 • 2 min
Predseda BBSK môže po novom vykonávať zmeny v krajskom rozpočte

BANSKÁ BYSTRICA – Právomoc presúvať rozpočtované prostriedky medzi programami v rámci Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) až do výšky päťkrát 40-tisíc eur schválili na poslednom zasadnutí poslanci predsedovi kraja Jánovi Lunterovi.

slovakia

left justify in out

Podmienkou je, že sa nesmie zmeniť celkový rozpočet Úradu BBSK. Uznesenie umožňuje Lunterovi tiež presun rozpočtovaných prostriedkov medzi investičnými akciami za účelom riešenia havarijných situácií.

Zastupiteľstvo BBSK schválilo aj prvú tohtoročnú zmenu rozpočtu, ktorá odobrila investície do zariadení kraja vo výške viac ako tri milióny eur. Vďaka tejto zmene sa viac ako 50 zariadení v správe BBSK dočká potrebných investícií a opráv. „Oceňujem, že sa v zastupiteľstve podarilo nájsť všeobecnú zhodu na prioritách kraja a jeho obyvateľov. Verím, že aj ďalšie rokovania sa budú niesť v konštruktívnom duchu. Naďalej budem hľadať podporu pre kľúčové oblasti, ktoré chcem riešiť. Teda riešenie dlhodobej nezamestnanosti, dopravy a rozvoja cestovného ruchu,“ povedal Lunter.

Poslanci schválili investičné zámery, ktoré riešia najnutnejšie opravy viac ako 50 zariadení v správe BBSK. Zastupiteľstvo schválilo napríklad zvýšenie prostriedkov na zatekajúcu strechu pre Domov Márie v Banskej Štiavnici, ale aj pre SOŠ v Poltári na vyriešenie havarijného stavu miestneho internátu. Celková suma investícií do rekonštrukcií je viac ako tri milióny eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies