Predpoveď počasia na Silvestra: Budete sa musieť pri oslavách poriadne naobliekať?

NETKY.SK • 28 December 2016, 11:46 • 2 min
Predpoveď počasia na Silvestra: Budete sa musieť pri oslavách poriadne naobliekať?

BRATISLAVA – Momentálne na naše územie prúdi arktický vzduch a po rekordne teplom Štefanovi sa opäť ochladilo. Ako bude na Silvestra?

slovakia

left justify in out

Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) prúdi na naše územie arktický vzduch. „Cez naše územie prejde na juhovýchod studený front, za ktorým k nám prenikne chladný morský vzduch od severozápadu. Súčasne v západnej Európe zmohutnie tlaková výš a po jej prednej strane k nám v stredu 28.12. od severu prenikne studený, pôvodom arktický, vzduch,“ informuje SHMÚ na svojom facebooku.

 

Toto ochladenie však nebude trvať dlho. „Stred tlakovej výše sa bude presúvať cez našu oblasť nad Balkán a už 30.12. k nám po jej zadnej strane začne od západu prúdiť teplejší vzduch (spočiatku najmä vo vyšších vrstvách ovzdušia),“ dodáva SHMÚ.

 

 

 

Predpoveď počasia na sobotu 31.12.2016

Po okraji rozsiahlej tlakovej výše nad západnou, južnou a strednou Európou bude pokračovať od západu do našej oblasti vo vyšších vrstvách ovzdušia prílev teplého vzduchu.

 

img

 

Bude jasno až polojasno, v nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť.  Najnižšia nočná teplota -4 až -10, v dolinách a kotlinách miestami -11 až -17 st. Najvyššia denná teplota -3 až 3 st.

 

Predpoveď počasia na nedeľu 1.1.2016

Oblasť vyššieho tlaku vzduchu nad západnou, strednou a južnou Európou bude slabnúť.

 

img

 

Prevažne zamračené nízkou oblačnosťou, ojedinele hmla. Ojedinele slabé sneženie alebo mrznúce mrholenie. Na horách a ojedinele aj v nižších polohách jasno až polojasno. Najnižšia nočná teplota -2 až -7, v dolinách a kotlinách miestami okolo -10 st. Najvyššia denná teplota -4 až 2 st.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies