Predpokladaný útočník zo Štrasburgu páchal zločiny už ako 13-ročný

NETKY.SK • 12 December 2018, 22:04 • 2 min
Predpokladaný útočník zo Štrasburgu páchal zločiny už ako 13-ročný

ŠTRASBURG - Muž podozrivý z utorňajšieho útoku strelnou zbraňou pri vianočných trhoch v centre francúzskeho Štrasburgu má mnoho záznamov v trestnom registri a prvýkrát bol usvedčený z trestného činu už ako 13-ročný.

slovakia

left justify in out

Povedal to v stredu francúzsky minister vnútra Christophe Castaner, ktorého vyjadrenie priniesla tlačová agentúra AP.

 

Predpokladaný útočník, identifikovaný ako 29-ročný Chérif Chekatt narodený v Štrasburgu, mal podľa neho už vo veku desať rokov "správanie spadajúce do pôsobnosti trestného práva".

 

Po streľbe v Štrasburgu sú štyria mŕtvi: Útočníka identifikovali

 

Minister sa tak vyjadril pred členmi francúzskeho parlamentu, zatiaľ čo stovky policajtov a vojakov pokračovali v pátraní po Chekattovi na úteku.

 

Výsledkom streľby v centre Štrasburgu sú dvaja mŕtvi, jedna osoba v stave mozgovej smrti a 12 zranených.

Dolná komora francúzskeho parlamentu si uctila obete útoku minútou ticha.

 

Parížsky prokurátor Rémy Heitz v stredu informoval, že Chekatt bol pre políciu i justíciu "veľmi známym" delikventom a v minulosti bol odsúdený nielen vo Francúzsku, ale aj v Nemecku a Švajčiarsku. Heitz takisto potvrdil, že francúzske bezpečnostné zložky viedli na tohto muža tzv. spis typu S, čo znamená, že ho podozrievali z islamistickej radikalizácie a možného napojenia na teroristické bunky.

 

 

Francúzske orgány necelých 24 hodín po útoku z utorňajšieho večera zverejnili podobizeň hľadaného Chekatta, doplnenú upozornením, že ide o "nebezpečného jednotlivca", proti ktorému nemá verejnosť v žiadnom prípade zasahovať. Bezpečnostné zložky v rámci pátrania zatarasili mosty spájajúce Štrasburg so susedným Nemeckom. Francúzsky premiér Édouard Philippe medzitým oznámil sprísnenie bezpečnostných opatrení na miestach, kde sa konajú vianočné trhy.

 

Francúzsko po teroristickom útoku posilňuje kontroly na hraniciach



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies