Predpokladaný útočník z Berlína cestoval do Milána cez Lyon a Chambéry

NETKY.SK • 27 December 2016, 08:19 • 2 min
Predpokladaný útočník z Berlína cestoval do Milána cez Lyon a Chambéry

PARÍŽ - Tunisan Anis Amri, ktorý je predpokladaným páchateľom nedávneho útoku na vianočných trhoch v Berlíne, sa tri dni po čine nachádzal na území Francúzska. Potvrdzuje to záznam z bezpečnostnej kamery na železničnej stanici Part-Dieu v Lyone.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Amri si na tejto stanici kúpil cestovný lístok do talianskeho Milána s prestupom v meste Chambéry. Platil zaň v hotovosti.

 

 

Ako dnes informovala francúzska televízia BFMTV, bezpečnostné kamery zachytávajú 24-ročného Tunisana v budove stanice a potom aj na nástupišti. Záznam bol nasnímaný minulý štvrtok, teda tri dni po útoku v Berlíne, kde po náraze kamiónu do návštevníkov vianočných trhov zahynulo 12 ľudí a ďalších 48 utrpelo zranenia.

 

Vyšetrovatelia podľa BFMTV nevedia, ako a kedy terorista vstúpil na francúzske územie. Predmetom skúmania sú ešte stále aj zábery z bezpečnostných kamier.

 

Muža identifikovaného ako Anis Amri usmrtili v noci na 23. decembra policajti v meste Sesto San Giovanni pri severnom okraji Milána. Tamojšia polícia ho zastavila okolo 03.00 h v rámci bežnej kontroly, načo vytiahol zbraň a postrelil príslušníka, ktorý od neho požadoval predloženie dokladov.

 

 

 

Pri tele zastreleného muža sa našli cestovné lístky na cestu z Lyonu cez Chambéry do Milána. Jeden z lístkov nebol náležite označený.

 

Na základe nových informácií v prípade si podľa BFMTV treba položiť otázku, ako Anis Amri mohol prejsť cez dvoje hraníc a prekonať 1000 kilometrov a to všetko v čase, keď po ňom od stredy pátrali polície európskych štátov.

 

Sekcia parížskej prokuratúry pre boj s terorizmom sa týmto prípadom začala zaoberať pre "podozrenie z vraždy a pokusu o vraždy spojenej s terorizmom" a "pre podozrenie so spolčovania s úmyslom spáchať teroristický čin". Vyšetrovanie má na starosti justičná polícia a agenti francúzskej vnútornej tajnej služby DGSI.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies