Predpokladaný spolupáchateľ útokov v Paríži Salah Abdeslam ušiel do Sýrie

NETKY.SK • 30 November 2015, 17:06 • 2 min
Predpokladaný spolupáchateľ útokov v Paríži Salah Abdeslam ušiel do Sýrie

PARÍŽ - Medzinárodne hľadaný Salah Abdeslam - predpokladaný spolupáchateľ atentátov, ktoré sa odohrali 13. novembra v Paríži - ušiel podľa mienky francúzskych tajných služieb do Sýrie. Oznámila to dnes televízia CNN, ktorá sa odvoláva na zdroje blízke vyšetrovaniu.

slovakia

left justify in out

Francúzska polícia sa tiež domnieva, že Abdeslam kúpil pred útokmi z 13. novembra vo Francúzsku 13 rozbušiek. Denník Le Parisien uviedol, že ich kúpil v obchode so zábavnou pyrotechnikou v Saint-Ouen-l'Aumône na severnom okraji Paríža. Podľa novín na to vyšetrovateľov upozornil vedúci predajne po tom, ako zverejnili meno a snímku Abdeslama.

 

Možnosť, že sa Salahovi Abdeslamovi podarilo napriek rozsiahlemu pátraniu po jeho osobe uniknúť zadržaniu a ujsť z Európy, sa spomínala už minulý týždeň. Bruselský advokát vtedy spomenul, že jeho klient Ali Oulkadi vyzdvihol Abdeslama, svojho priateľa z detstva, s ďalšou osobou na predmestskej zastávke metra v Bruseli deň po parížskych útokoch. V aute mu Salah povedal, že jeho brat Brahim zabil v Paríži ľudí a odpálil sa do vzduchu. Podľa advokáta bol jeho klient z toho v šoku a nechápal to.

 

Súd v piatok predĺžil Oulkadimu väzbu ďalších 30 dní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies