Predpokladaného komplica odhaleného sýrskeho atentátnika previezli do Karlsruhe

NETKY.SK • 17 Október 2016, 18:20 • 2 min
Predpokladaného komplica odhaleného sýrskeho atentátnika previezli do Karlsruhe

DRÁŽĎANY/KARLSRUHE - Sýrčana Khalila A. (33), ktorého v Nemecku považujú za komplica Džábira Bakra, zadržaného pre podozrenie z prípravy teroristického útoku na jedno z berlínskych letísk, prepravil dnes vrtuľník spolkovej polície z Drážďan, kde bol vo vyšetrovacej väzbe, do Karlsruhe, sídla spolkovej prokuratúry.

slovakia

left justify in out

Práve Khalil A. bol nájomníkom bytu v meste Chemnitz, v ktorom našla polícia pred viac ako týždňom mimoriadne nebezpečnú trhavinu, zrejme určenú na použitie pri plánovanom teroristickom útoku Džábira Bakra, ktorý medzičasom už nie je medzi živými, keďže spáchal samovraždu za mrežami v Lipsku.


Úrady podozrievajú Khalila A., že krajanovi Bakrovi poskytol útočisko. Navyše mal objednať prostredníctvom internetu niektoré zložky využité pri výrobe objavenej trhaviny.


Khalila A. zadržali 8. októbra pri protiteroristickej operácii na hlavnej železničnej stanici v Chemnitzi. Odvtedy bol za mrežami v Drážďanoch. Od samovraždy jeho krajana ho strážili podľa slov jeho právneho zástupcu 24 hodín denne.


Internetové vydanie Sächsische Zeitung chcelo požiadať o stanovisko k vyšetrovaniu Khalila A. aj spolkovú prokuratúru v Karlsruhe, čo sa však dnes nepodarilo.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona