Predpokladané sneženie môže mierne zvýšiť lavínové nebezpečenstvo

NETKY.SK • 1 Február 2017, 09:41 • 2 min
Predpokladané sneženie môže mierne zvýšiť lavínové nebezpečenstvo

LIPTOVSKÝ HRÁDOK - Vo vysokohorskom prostredí všetkých slovenských pohorí pretrváva malé lavínové nebezpečenstvo, prvý stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice. TASR o tom informoval Anton Sedlák zo Strediska lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby v Liptovskom Hrádku.

slovakia

left justify in out

"Lavínovú situáciu vo Vysokých, Západných a Nízkych Tatrách môže zhoršiť predpovedané sneženie. Južný a juhozápadný vietor dosiahne na hrebeňoch krátkodobo rýchlosť 25 až 31 metrov za sekundu. Nový vetrom previaty sneh na tvrdom podklade na severných a severozápadných svahoch môže vytvárať nebezpečné snehové vankúše a dosky," upozornil.

 

Počasie v horských oblastiach bude dnes ovplyvňovať tlaková níž. Lavínoví špecialisti očakávajú vysokú oblačnosť až zamračené so snežením. Teplota vzduchu sa ráno pohybovala od mínus štyroch do mínus siedmich stupňov Celzia. Za uplynulých 24 hodín pripadol jemný poprašok snehu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies