Prednostne zaočkovali Dominiku Cibulkovú aj jej manžela

NETKY.SK • 10 Január 2021, 15:13 • 2 min
Prednostne zaočkovali Dominiku Cibulkovú aj jej manžela

BRATISLAVA - Na internete sa dnes začala šíriť správa, že bývala tenistka Dominika Cibulková tento týždeň prednostne podstúpila očkovanie proti COVID-19. Na zoznam ju údajne neoprávnene doplnil pracovník vakcinačného centra.

slovakia

left justify in out

Prvú informáciu o tom, že sa Dominika Cibulková tento týždeň nechala začokovať na bratislavských Kramároch, priniesol ako prvý Denník N. Nemocnica sa vyjadrila, že ju do zoznamu neoprávnene doplnil zamestnanec vakcinačného centra, ktorý sa po bližšom prešetrení situácie viac na očkovaní podieľať nebude aj napriek chýbajúcemu zdravotníckemu personálu. 


img
 

 

Renáta Vandriaková, riaditeľka nemocnice na Kramároch sa pre Denník N vyjadrila „Toto považujem za osobné zlyhanie jednotlivca, ktoré ma osobne veľmi mrzí,”. 

V prvej vlne očkovania sa totiž na zoznam tých, ktorým bude vakcína podaná prednostne, mali objaviť len pracovníci kritickej infraštruktúry. 

 


Cibulková sa chvíľu po tom, čo táto správa obletela slovenský internet, vyjadrila na sociálnej sieti, že šlo údajne len o omyl a vzniknutá situácia ju veľmi mrzí.  Denník N taktiež uviedol, že zaočkovať by mali aj Cibulkovej manžela. 

img
 

„Je mi veľmi ľúto, že som sa nechala voviesť do omylu, keď som sa pri sprevádzaní blízkeho v nemocnici len informatívne opýtala, v akom období by sme mohli prísť na rad pri očkovaní. Ak by som čo i len tušila, že sa dopúšťam vážneho pochybenia, a že len nevypĺňam voľné miesto v poradovníku, v žiadnom prípade by som možnosť zaočkovať sa nevyužila. Vzniknutá situácia ma veľmi mrzí, vo vzťahu k všetkým ľuďom, ktorí na vakcínu čakajú.

Zároveň by som ale touto cesotu chcela vyzvať ľudí, aby sa očkovania neobávali. Budem rada, ak celá táto nešťastná udalosť bude mať pozitívny efekt v tom, že presvedčí čo najviac ľudí o potrebe očkovania. Veľmi rada akýmkoľvek spôsobom pomôžem v osvetovej kampani na podporu vakcinácie, ktorú považujem za bezpečnú a očkovanie proti Covidu za jediný správny a zodpovedný prístup.“ Napísala Dominika Cibulková.

 

img

Na Slovensku sa zatiaľ zaočkovalo zhruba 22-tisíc ľudí, keďže vakcíny na Slovensko prichádzajú postupne. Ministerstvo zdravotníctva vytvorilo stratégiu s prioritami, ktorí ľudia budú očkovaní ako prví. Pri zostavovaní stratégie rozhodovalo riziko, akému sú ľudia vystavení. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona