Prednostné vyšetrenia v ambulanciách sa budú regulovať

NETKY.SK • 12 November 2013, 10:49 • 2 min
Prednostné vyšetrenia v ambulanciách sa budú regulovať

BRATISLAVA - Prednostné vyšetrenia v ambulanciách sa budú čiastočne regulovať. Vyplýva to z novely zákona o rozsahu zdravotnej starostlivosti, ktorú podpísal prezident Ivan Gašparovič.

slovakia

left justify in out

Novela zákona od poslancov za Most-Híd Tibora Bastrnáka, Bélu Bugára a Józsefa Nagya zabezpečí, že medzi prednostnými vyšetreniami budú vyhradené minimálne dve hodiny na bežnú ordináciu. Čas na prednostné vyšetrenie bude schvaľovať lekár samosprávneho kraja, ktorý bude zároveň dodržiavanie tejto povinnosti aj kontrolovať.

Novela zákona nadobudne účinnosť 1. decembra. Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti, ktorých ordinačné hodiny nebudú v súlade s novým predpisom, budú mať povinnosť do 31. januára 2014 požiadať samosprávny kraj o schválenie a potvrdenie ordinačných hodín s osobitným vyznačením ordinačných hodín vyhradených na prednostné ošetrenie. Po novom začnú všetci lekári ošetrovať najneskôr od 1. mája 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona