Prednáškou o genocíde slovenskhé národa Daňa a Vaského sa zaoberá polícia

NETKY.SK • 10 Január 2017, 15:37 • 2 min
Prednáškou o genocíde slovenskhé národa Daňa a Vaského sa zaoberá polícia

TRNAVA – Polícia v súvislosti so septembrovou prednáškou Rudolfa Vaského a Martina Daňa v Trnave vedie trestné stíhanie vo veci prečinu podnecovania.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave vykonáva procesné úkony. Agentúre SITA to potvrdila hovorkyňa trnavskej polície Martina Kredatusová. Na trestné stíhanie upozornil jeden z aktérov prednášky Martin Daňo zo združenia Ginn.


Prednáška "o genocíde slovenského národa“ sa konala v Trnave ešte začiatkom septembra minulého roku, zorganizoval ju Marián Mišún, asistent poslanca Kotlebovej ĽSNS Martina Beluského. Aktivista Rudolf Vaský na zhromaždení hovoril okrem iného o vysporiadaní sa s politikmi roxorovými tyčami alebo "vystrelením mozgu“ pištoľou. Zhromaždenie, na ktorom bolo asi sto ľudí, monitorovala polícia.


Podnecovania sa podľa Trestného zákona dopúšťa ten, kto verejne podnecuje na trestný čin alebo verejne vyzýva na hromadné neplnenie dôležitej povinnosti uloženej zákonom alebo na jeho základe, alebo na závažné porušovanie verejného poriadku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies