Predmety spojené so skupinou The Beatles pôjdu do dražby

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 20:05 • 2 min
Predmety spojené so skupinou The Beatles pôjdu do dražby

NEW YORK - Niekoľko predmetov spojených s bývalou britskou rockovou skupinou The Beatles pôjde do dražby. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Americká aukčná spoločnosť Julien's Auctions ponúkne na dražbe 17. mája v reštaurácii Hard Rock Cafe v newyorskom Manhattane viacero hudobných spomienkových predmetov.
     

Hlavnou položkou však bude elektrická gitara, ktorá patrila Georgeovi Harrisonovi. Predpokladá sa, že hudobný nástroj značky Rickenbacker 425 z roku 1962 sa predá za 600.000 dolárov.
     

Harrison kúpil gitaru v roku 1963 v hudobnom obchode Fenton's Music Store v americkom meste Mount Vernon v štáte Illinois, kde zavítal na návštevu svojej sestry.
     

Hudobník dal červeno vytieňovanú gitaru neskôr prelakovať na čierno, aby sa na pódiách viac hodila k Rickenbackeru jeho spoluhráča Johna Lennona.
     

Na dražbe bude taktiež vinylový album Beatles '65 s podpismi všetkých štyroch členov, ktorý by mohol priniesť 300.000 dolárov. Podľa aukčného domu sú akékoľvek albumy skupiny podpísané po vypuknutí "beatlemánie" v roku 1964 mimoriadne vzácne.
     

Medzi ďalšími zlatými klincami je elektrická gitara značky Sears Silvertone amerického hudobníka Jimiho Hendrixa, ktorej víťazná cena sa odhaduje do 100.000 dolárov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies