Predmety hudobných hviezd pôjdu do dražby

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 15:06 • 2 min
Predmety hudobných hviezd pôjdu do dražby

BRATISLAVA - Text skladby Being for the Benefit of Mr. Kite! formácie The Beatles, ktorý rukou napísal John Lennon, pôjde v New Yorku do dražby.

slovakia

left justify in out

Podľa aukčného domu Julien's Auctions by dokument obsahujúci aj poznámky zosnulého zakladajúceho člena legendárnej kapely mohol vyniesť 300-tisíc až pol milióna amerických dolárov (v prepočte približne 261-tisíc až 435-tisíc eur). Okrem toho počas dražby, ktorá sa uskutoční 21. mája, ponúknu ďalších 402 predmetov hudobných hviezd.


V ponuke bude aj list zosnulého lídra americkej kapely Nirvana Kurta Cobaina, ktorý v roku 1992 napísal hudobnému magnátovi Davidovi Geffenovi po tom, čo v magazíne Vanity Fair vyšiel článok tvrdiaci, že jeho manželka Courtney Love užívala drogy počas tehotenstva. Cobain v liste vyjadril hnev nad spomínaným článkom, pričom tiež uviedol, že ho donútil uvažovať o ukončení činnosti kapely. Zároveň v ňom prezradil, že Love prestala užívať drogy vo chvíli, ako sa dozvedela, že čaká dieťa. Suma, ktorú by mohol nový majiteľ za list zaplatiť, by sa podľa organizátorov dražby mohla vyšplhať na minimálne stotisíc dolárov (približne 87-tisíc eur).


Počas dražby ponúknu aj prvé pianíno americkej speváčky Lady Gaga, na ktorom ako päťročná zložila svoju prvú skladbu, alebo červeno-bielu bundu zosnulého frontmana Queen Freddieho Mercuryho, ktorú nosil v roku 1986 počas Magic Tour. Medzi ďalšími predmetmi ponukového katalógu sú aj memorabílie Elvisa Presleyho, Michaela Jacksona, Franka Sinatru či Davida Bowieho.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies