Predmestím Bejrútu otriasol silný výbuch

NETKY.SK • 2 Január 2014, 16:46 • 2 min
Predmestím Bejrútu otriasol silný výbuch

BEJRÚT - Južným predmestím libanonského Bejrútu, ktoré je známe ako bašta šiitskej militantnej organizácie Hizballáh, vo štvrtok otriasol mohutný výbuch, podrobnosti však zatiaľ nie sú známe.

slovakia

left justify in out

Správu o udalosti v meste Hárat Hrajk priniesla televízna stanica al-Manár blízka Hizballáhu, ktorá zverejnila zábery ľudí snažiacich sa uhasiť horiace autá pod budovou s výrazne poškodenou fasádou a prichádzajúcich vozidiel pohotovostných zložiek. V uliciach libanonskej metropoly bolo medzitým počuť sirény sanitiek. Nemenovaný zdroj agentúry AFP z libanonského ministerstva zdravotníctva informoval, že teroristi pri kanceláriách Hizballáhu odpálili auto naložené výbušninou, pričom usmrtili najmenej päť ľudí a vyše 20 zranili.

Rovnaká oblasť bola v novembri dejiskom dvojitého samovražedného útoku na veľvyslanectvo Iránu, ku ktorému sa prihlásila sunnitská extrémistická skupina Brigády Abdalláha Azáma spriaznená s al-Kájdou. Tá vtedy pohrozila ďalšími útokmi, ak Iránci a Hizballáh neprestanú zasahovať do konfliktu v Sýrii a libanonské orgány neprepustia jej zadržiavaných členov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona