BRATISLAVA - Okrem kultúry malých snackov a jednohubiek a čoraz populárnejších "malých jedál" sa do módy vracia aj predjedlo.
Predjedlá dokážu vyburcovať naše chuťové poháriky tak, aby sa už nevedeli dočkať hlavného chodu.
V závislosti od ročného obdobia podávame predjedlá teplé alebo studené.
Po teplých predjedlách najčastejšie nasledujú jedlá teplé, kým po studených - celkom očakávane, jedlá studené. Ak po predjedle podávame hlavné jedlo, jedlá by nemali byť podobné.
Najčastejšie vzniká chyba pri pokuse vyladiť všetky jedlá na jedálnom lístku. Chute by mali byť v rovnováhe: pikantné - jemné, horké - slané, štipľavé - sladké, atď.
Nesmieme zabudnúť, že predjedlá prezrádzajú tón celého jedla. Treba začať s ľahkými chuťami, po ktorých budú nasledovať intenzívnejšie.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies