Predčasné voľby v Grécku nebudú mať vplyv na záchranný program

NETKY.SK • 21 August 2015, 09:49 • 2 min
Predčasné voľby v Grécku nebudú mať vplyv na záchranný program

VIEDEŇ - Predčasné voľby v Grécku nebudú mať žiaden vplyv na finančnú pomoc pre krajinu, uviedol vysoký predstaviteľ Európskej únie (EÚ). Voľby zvolal grécky premiér Alexis Tsipras len niekoľko hodín potom, čo do Atén dorazili prvé peniaze z nového záchranného balíka. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Šéf pracovnej skupiny Euroskupiny (Euro Working Group), ktorá pripravuje rozhodnutia pre zasadnutia ministrov financií eurozóny, Thomas Wieser na otázku rakúskej televízie ORF, či predčasné voľby nejako zmenia tretí záchranný balík pre Grécko, odpovedal: "Nie. Tento krok sme skutočne očakávali a mnohí ľudia ho aj požadovali, aby sa vyjasnila štruktúra gréckej vlády. Na októbrovom stretnutí budeme rokovať o prípadnom znížení dlhovej záťaže." Wieser dúfa, že po predčasných voľbách, ktoré sa majú konať 20. septembra, príde k ďalšiemu pokroku v plnení záchranného programu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies