Predavačka vo Francúzsku požiadala moslimku, aby si stiahla z hlavy kapucňu. Prišla si po ňu polícia...

NETKY.SK • 28 Máj 2018, 08:25 • 2 min
Predavačka vo Francúzsku požiadala moslimku, aby si stiahla z hlavy kapucňu. Prišla si po ňu polícia...

PARÍŽ - Predavačka vo francúzskom meste Albi dostala podmienečný trest a pokutu 3000 eur za to, že požiadala moslimskú ženu, aby si dala dole čádor a identifikovala sa.

slovakia

left justify in out

Čádor je oblečenie pre moslimské ženy, ktoré zahaľuje celé telo okrem tváre. Predavačka argumentovala tým, že jej požiadavka je súčasťou politiky obchodu, ktorá pri vstupe do prevádzky zakazuje nosenie helmy alebo kapucne.

 

Moslimka reagovala tak, že predavačku počúvla, pretože bola v obchode prvýkrát, ale predavačke vysvetlila, že preto, že jej tvár nie je zakrytá, neporušuje francúzske zákony a požiadavka predavačky je teda protizákonná.

 

Moslimka dokončila nákup, odišla a na predavačku podala trestné oznámenie pre „náboženskú diskrimináciu“, s ktorou jej pomohla organizácia Francúzsky kolektív pre islamofóbiu vo Francúzsku (CCIF), píše server stredoevropan.cz.

 

Týždeň po incidente si po predavačku prišla polícia a obvinili ju aj za ďalšie tri prípady, v ktorých zloženie pokrývky hlavy požadovala aj po iných ženách.

 

Súd bol k nej mimoriadne tvrdý a vyniesol prísny finančný trest 3000 eur a podmienečný trest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies