Predaje v AAA AUTO vzrástli za prvých deväť mesiacov o 15 %

NETKY.SK • 4 Október 2012, 12:04 • 2 min
Predaje v AAA AUTO vzrástli za prvých deväť mesiacov o 15 %

Predaje v AAA AUTO vzrástli za prvých deväť mesiacov o 15 %

slovakia

left justify in out

img

Predaje skupiny AAA AUTO medziročne vzrástli za prvých deväť mesiacov roku 2012 o 15,1 %. V treťom štvrťroku predaje medziročne vzrástli o 13,1 %, pričom najvyšší rast vo výške 30,7 % zaznamenala skupina na Slovensku. Ruská pobočka predávala podľa plánu a v Českej republike dosiahla rovnaký výsledok ako v minulom roku.
   Skupina AAA AUTO predala v treťom štvrťroku 2012 spolu 13 161 vozidiel, z ktorých 8 532 bolo predaných v Českej republike, 3 984 na Slovensku a 645 na ruskom trhu. „Ťahúňom rastu v treťom štvrťroku bolo Slovensko, pobočka v Rusku predávala tiež veľmi dobre a podľa schváleného business plánu. Hlavným zdrojom už jedenásť štvrťrokov trvajúceho neprerušovaného rastu predajov skupiny je však stále Česká republika,“ zdôraznila generálna riaditeľka AAA AUTO Karolína Topolová.
   „Podľa našich analýz bol prakticky rovnaký tohtoročný výsledok predajov v treťom štvrťroku v Českej republike spôsobený opakovane medializovanými problémami Centrálneho registra vozidiel (CRV) v druhej polovici augusta a na začiatku septembra. I keď sme sa maximálne snažili vysvetliť, že všetku administratívu spojenú s prihlasovaním vozidiel vybavujeme za zákazníkov sami, ľudia začali nákup vozidiel odkladať a čakali, či sa situácia v registri zlepší. To nám potrvrdil aj náš vlastný telemarketingový prieskum medzi zákazníkmi,“ vysvetlila Topolová.
   Napriek problémom CRV malo AAA AUTO oveľa lepšie predajné výsledky, než zvyšok trhu, čo potvrdzujú aj údaje expertnej spoločnosti Cebia. „Podľa našich štatistík poklesli predaje jazdených vozidiel v Českej republike v auguste o 15 %. Analýzy ukazujú, že jednoznačným dôvodom boli ďalšie problémy CRV, ktoré negatívne ovplyvnili mnohých predajcov jazdeniek. Ich predaje klesli oveľa nižšie, než je v auguste, ako mesiaci mimo hlavnej sezóny, bežné. V tejto súvislosti sú predajné výsledky AAA AUTO skutočne výnimočné,“ povedal Martin Pajer, generálny riaditeľ spoločnosti Cebia, ktorá má na českom trhu najväčší rozsah zdrojov štatistických údajov na trhu jazdených automobilov.
   Skupina AAA AUTO plánuje v tomto roku prekonať hranicu 50 000 predaných vozidiel. „Na základe výsledkov predajov za tohtoročných prvých deväť mesiacov, kedy sme oproti vlaňajšku dosiahli 15 % rast a predali spolu už 39 002 automobilov, vidím tento cieľ ako veľmi realistický. Verím, že k tomu prispejú aj naše nedávno otvorené pobočky v Sokolove a Michalovciach,“ dodala Topolová.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies