Predaj VW v USA v novembri mierne klesol

NETKY.SK • 2 December 2017, 13:07 • 2 min
Predaj VW v USA v novembri mierne klesol

HERNDON - Nemecký koncern Volkswagen po výraznom raste predaja v USA v posledných mesiacoch zaznamenal v novembri mierny pokles. Značka VW tu predala 29.907 vozidiel. To bolo o 1,6 % menej než v rovnakom období minulého roka. Dcérska značka Audi zvýšila novembrový predaj o 12,1 %.

slovakia

left justify in out

Hoci sa mestské SUV Atlas a Tiguan dobre predávajú, problémy sú s modelmi Golf, Jetta a Passat. Aj v prípade Audi bodovali na americkom trhu najmä veľké SUV.

 

Koncern očakáva v USA výrazný celoročný nárast predaja o 8,3 % na 309.395 vozidiel. Na druhej strane však emisný škandál vlani spôsobil výrazný prepad predaja, takže VW jeho úroveň tento rok relatívne ľahko prekoná.

 

Podobný vývoj ako VW zaznamenali aj jeho najväčší konkurenti na americkom trhu - General Motors a Fiat Chrysler. GM v novembri predal medziročne o 3 % menej áut a Fiat o 4 %. Ford z tohto trendu unikol, keďže jeho predaj vzrástol o 7 %.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies