Predaj vstupeniek rozdelený na tri fázy a do balíkov

NETKY.SK • 2 September 2010, 12:11 • 2 min
Predaj vstupeniek rozdelený na tri fázy a do balíkov

Predaj vstupeniek rozdelený na tri fázy a do balíkov - Hokej Organizátori majstrovstiev sveta v hokeji IIHF 2011 v Bratislave a v Košiciach spustia predaj vstupeniek 27. septembra tohto roku, pričom ako prvé budú k dispozícii permanentky na celé podujatie

slovakia

left justify in out

img

Organizátori majstrovstiev sveta v hokeji IIHF 2011 v Bratislave a v Košiciach spustia predaj vstupeniek 27. septembra tohto roku, pričom ako prvé budú k dispozícii permanentky na celé podujatie a lístky na skupiny. Predaj prebehne v troch fázach systémom balíčkov, ktoré budú cenovo zvýhodnené oproti vstupenkám na jednotlivé zápasy.
"Definitívne sme stanovali termín na 27. septembra, je to pondelok o 11.00 hodine. V prvom kole od 27. septembra sa budú predávať vstupenky na základnú skupinu. To znamená, že každý, kto chce mať vstupenku na MS, si nemôže kúpiť jednu, ale na celú základnú skupinu. Takisto to bude na kvalifikáciu, skupinu o udržanie i play off. Rovnako pôjdu prvé aj permanentky na celé podujatie v Bratislave a Košiciach. Druhé kolo na denné vstupenky odštartuje 1. decembra a tretie kolo od 1. februára 2011, to bude na jednotlivé zápasy podľa toho, ako nám ostanú lístky," povedal generálny riaditeľ podujatia Igor Nemeček.
Ceny vstupeniek na jednotlivé zápasy v základných a kvalifikačných skupinách si môžu záujemcovia zaobstarať za 55 eur na miesta v prvej kategórii a do druhej kategórie sa dostanú za 40 eur v Bratislave a o desať menej zaplatia diváci v Košiciach. Za permanentku zaplatia diváci v Bratislave v I. kategórii 1.717 eur, v Košiciach, kde sa už nebude hrať vyraďovacia fáza 896 eur. Vstupenky na všetky zápasy "slovenskej" A-skupine si domáci fanúšikovia môžu zaobstarať od 201 eur. Najlacnejšie jednozápasové vstupenky budú samozrejme na stretnutia skupiny o udržanie, ktoré sú podľa kategórie dostupné za 19 a 14, respektíve 10 eur v Košiciach. "Cenotvorba sa pochopiteľne riešila dlhší čas, porovnávali sme ceny posledných MS v Nemecku a Švajčiarsku, kapacít hál aké mali oni a aké máme my. V konečnom dôsledku sme vo viacerých aspektoch nižšie, ako boli tieto dve krajiny s tým, že sme museli brať ohľad na vysoké výdaje. No myslím si, že každý, kto chce vidieť MS, ktoré sú raz za veľa rokov na Slovensku, že si bude môcť kúpiť lístok a dostane sa na šampionát," pokračoval Nemeček.
Kapacita štadiónov je výrazne nižšia ako tá vlani v Nemecku a preto organizátori očakávajú na svetovom šampionáte aj menej divákov. "V Bratislave je k dispozícii celková kapacita 9246 miest a v Košiciach 7628 miest. Kapacita štadiónov však musí byť očistená o priestory na technické zariadenia a potom samozrejme aj o miesta pre tímy, funkcionárov, predstaviteľov IIHF a organizačný výbor turnaja," povedal Nemeček. Kapacita, ktorá pôjde do predaja, sa tak zníži v hlavnom meste na 7704 miest a na východe republiky bude k dispozícii 6088 sedadiel. "Vnútorne sme si dali za cieľ, keby sa nám podarilo predať tých 340.000 lístkov. Nejdeme prekonávať české čísla, ktoré sú zatiaľ na čele všetkých šampionátov, kde mali vyše 500.000 predaných lístkov. Predajnosť išla za posledné roky medzi 70 a 80 percent, takže keby sa nám podarilo tých 80, tak budeme spokojní. Nechceme, aby boli v strate. Musia byť minimálne vyrovnané, alebo ziskové tak, ako bolo v iných krajinách a chceme ten zisk použiť pre hokej na Slovensku," dodal Nemeček.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies