Predaj vozidiel značky Infiniti vlani vzrástol o 7 %

NETKY.SK • 4 Január 2017, 12:41 • 2 min
Predaj vozidiel značky Infiniti vlani vzrástol o 7 %

TOKIO - Prémiová značka Infiniti, ktorá patrí japonskej automobilke Nissan Motor, predala vlani na celom svete viac ako 230-tisíc vozidiel.

slovakia

left justify in out

To predstavuje medziročný nárast o 7 %, uviedla spoločnosť Infiniti, ktorá označila svoje vlaňajšie výsledky za rekordné.

 

Napriek tomu japonský výrobca v segmente luxusných vozidiel ďaleko zaostáva za európskymi rivalmi, ako je napríklad koncern BMW, ktorý dosahuje podobné výsledky predaja nie za celý rok, ale za jeden mesiac.

 

 

Aj domáci súper japonského výrobcu, najväčšia svetová automobilka Toyota, predal vlani minimálne dvakrát viac svojich luxusných modelov Lexus ako Infiniti. Z údajov spoločnosti Infiniti ďalej vyplýva, že v USA, ktoré sú jej najväčším trhom, zaznamenala v roku 2016 nárast predaja o 4 % na vyše 138.300 vozidiel a jej odbyt sa v Číne zvýšil o 3 % na 41.590 áut.

 

V decembri značka Infiniti predala klientom na celom svete 27.200 vozidiel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies