Predaj vozidiel Fordu v USA zaznamenal minimálny rast, predaj GM klesol

NETKY.SK • 3 September 2014, 19:05 • 2 min
Predaj vozidiel Fordu v USA zaznamenal minimálny rast, predaj GM klesol

DETROIT - Americké automobilky zaznamenali za minulý mesiac rozdielne výsledky. Zatiaľ čo Chrysler oznámil rast predaja až o pätinu a prekonal odhady analytikov, predaj vozidiel Fordu vzrástol len minimálne a predaj General Motors (GM) klesol.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom agentúra Reuters a portál RTTNews.
     

Najväčšia americká automobilka GM predala v auguste v USA 272.423 áut, čo medziročne znamená pokles o 1,2 %. Spoločnosť však dodala, že výsledky nie sú zlé a pod pokles sa na jednej strane podpísal mimoriadne dobrý august minulého roka a na druhej fakt, že tohtoročný august mal o jeden pracovný deň menej.
     

Automobilka Ford evidovala medziročný rast predaja, no len o 0,4 %, keď v auguste predala v USA 222.174 áut. Napriek slabému rastu predaja je výsledok lepší, než očakávali analytici. Tí počítali s poklesom predaja Fordu, a to o 1,9 %.
     

Najlepšie výsledky z amerických automobiliek zaznamenala spoločnosť Chrysler. Ten informoval, že jeho predaj dosiahol 198.379 áut, čo medziročne predstavuje rast o 20 %. Firma dodala, že to bol jej najlepší august za posledných 12 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies